Σκέψεις νυκτός… Τα 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΥ για μια καλύτερη ζωή

Σκέψεις νυκτός… Τα 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΥ για μια καλύτερη ζωή

 

1ο βήμα - Αγάπα τον εαυτό σου

Να φροντίζεις την πιο σημαντική σχέση που έχεις στην ζωή σου. Αυτή η σχέση είσαι εσύ ο ίδιος.

Να αγαπάς αυτό που είσαι και για αυτό που πιστεύεις πως είναι καλύτερο για εσένα.

Απλά παραδέξου ότι έχεις δυνατά αλλά και αδύναμα σημεία στον χαρακτήρα σου, γιατί αυτό είναι φυσιολογικό και ακριβώς αυτό σε κάνει αυτό που είσαι, ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Γιατί, ποιος θα σου πει πως πρέπει να είσαι;

Θα στο πουν οι άνθρωποι γύρω σου; Ένα περιοδικό; Ή μήπως θα στο πουν στην τηλεόραση;

Ποιος λοιπόν θα στο πει;

Κοιτάξου στον καθρέφτη και μην βλέπεις αυτά που δεν σου αρέσουν αλλά αυτά που σου αρέσουν, γιατί έχεις σίγουρα κάτι που μόνο εσύ το έχεις και γι’ αυτό είσαι μοναδικός.

Κάθε άνθρωπος έχει έρθει σε αυτόν τον κόσμο για κάποιον σκοπό. Βρες τον δικό σου σκοπό.

Ξέρετε φίλοι μου και εγώ παλιά ήθελα να είμαι ένας σοφός που να τα ξέρω όλα, αλλά μόνο όταν κατάλαβα ποιος πραγματικά είμαι, αγάπησα τον εαυτό μου. Γι’ αυτό δείτε ποιοι πραγματικά είστε και τι θέλετε να κάνετε στην ζωή σας. Για ποιον σκοπό έχετε έρθει στην ζωή και ακολουθήστε την καρδιά σας. Κάντε αυτό που πραγματικά αγαπάτε.

2ο βήμα - Άφησε τον

Άφησε ότι δεν σου κάνει καλό. Άφησέ το να φύγει μακριά σου. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το λες από το να το κάνεις αλλά πιστέψτε με πρέπει να το κάνετε για να είστε πάλι καλά.

Και για μένα ήταν δύσκολο να πω στην σχέση που είχα τόσα χρόνια ΤΕΛΟΣ. Σκεφτόμουν, τόσα χρόνια σχέσης θα πάνε χαμένα; Όμως, από τότε που χώρισα κοιτάζοντας πίσω και βλέποντάς με σήμερα, νιώθω πολύ καλύτερα.

Όταν ένας άνθρωπος συνεχώς σε τραβάει προς τα κάτω και συνεχώς σε πονάει, όταν δεν υπολογίζει την αξία σου και την μηδενίζει συνεχώς πρέπει να τον αφήνεις να φύγει. Έτσι, έχεις και τα δυο σου χέρια ελεύθερα να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Σίγουρα θα πονέσει αλλά θα είναι κατά πολύ καλύτερο από το να μείνεις μαζί με αυτόν τον άνθρωπο.

3ο βήμα - Μην αφήσεις να σε τραβάνε προς τα κάτω

Μην δώσεις το δικαίωμα σε κάποιον να σε τραβήξει προς τα κάτω. Όταν κάποιος κάθεται σε μια καρέκλα και ένας άλλος τον τραβάει προς το πάτωμα, ποιος πιστεύεται ότι θα κερδίσει; Αυτός που είναι στο πάτωμα βέβαια. Γι’ αυτό μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε τραβάει προς τα κάτω, άφησέ τον και συγχώρησε τον, γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει το κακό σου. Απλά φοβάται, ότι θα γίνεις ένας επιτυχημένος, φοβάται ότι θα γίνεις ευτυχισμένος, φοβάται ότι θα μείνει μόνος.

Συγχωρείστε αυτούς τους ανθρώπους.

Όταν έφευγα για Γερμανία στα 21 μου, πολλοί φίλοι μου, έλεγαν. Που θα πας εκεί χωρίς να ξέρεις την γλώσσα, την κοινωνία των Γερμανών και άλλα πολλά. Στο τέλος όμως σπούδασα, έμαθα την γλώσσα τους ως μητρική μου γλώσσα και έφτιαξα εταιρεία πληροφορικής και πήρα μάλιστα πολλά έργα (δουλειές) από μεγάλές εταιρείες κολοσσούς όπως Bayer, Lidl, Siemens κ.α.

Για αυτό φίλοι μου μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας τραβάει προς τα κάτω.

diverse excited best friends giving high five together cafe meeting

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.