Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά | Εγκαινιάστηκε η νέα δομή τεχνητής νοημοσύνης, Αρχιμήδης

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά | Εγκαινιάστηκε η νέα δομή τεχνητής νοημοσύνης, Αρχιμήδης

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Δήμας, εγκαινίασε τη νέα ερευνητική δομή Αρχιμήδης του Ερευνητικού Κέντρο Αθηνά. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κύριος στόχος της δομής είναι η χρηματοδότηση επισκεπτών ερευνητών και υποψηφίων διδακτόρων, καθώς και η συντονισμένη προώθηση δράσεων γύρω από την έρευνα και την καινοτομία στις περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Επιστήμης Δεδομένων και των Αλγορίθμων. Σχετικά με τη δομή, ο κ. Δήμας δήλωσε: "Η νέα ερευνητική δομή, αποτελεί ήδη σημαντικό λόγο και κίνητρο για την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, αντιστρέφοντας συνεπώς το δυσάρεστο φαινόμενο του brain drain. H Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερα την καθημερινότητα μας σε όλους τους τομείς. Η δημιουργία της ερευνητικής δομής Αρχιμήδης στο ερευνητικό κέντρο Αθηνά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί τη στόχευσή μας να αξιοποιήσουμε τη γνώση και τη δυναμική κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων από όλο τον κόσμο σε αυτούς τους τομείς αιχμής. Είμαι βέβαιος πως ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ μέρα με την ημέρα θα μεγαλώνει, κάνοντας την Ελλάδα οδηγό των εξελίξεων".

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, Γιάννης Εμίρης, δήλωσε πως: "Το ερευνητικό κέντρο Αθηνά προσελκύει πολύ σημαντικούς επιστήμονες και με τον Αρχιμήδη ανοίγουν σημαντικές νέες προοπτικές για την επιστημονική κοινότητα της χώρας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις."

Τέλος, ο υπεύθυνος της Μονάδας Αρχιμήδης, καθηγητής Τίμος Σελλής, ανέφερε πως: "Ο Αρχιμήδης είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία για την Ελλάδα. Μέσα από τη δράση του δε θα προκύψει αναβάθμιση ενός μόνο ερευνητικού οργανισμού, αλλά και η δημιουργία ενός παγκόσμιου εμβέλειας κόμβου, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου ευκαιρίες σε ερευνητές της χώρας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.