Ακόμα και αν πήραν μέρος οι διαπραγματεύσεις, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί δε σταμάτησαν. Αρχικά, στην περιφέρεια της Σούμι, ένα από τα πιο αιματηρά μέτωπα του Ουκρανικού πολέμου. Ο δήμαρχος της Οκτρίκας δήλωσε πως οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν θερμοβαρική βόμβα κατά της πόλης, ενώ ανέφερε πως αποθήκη πετρελαίου έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Επίσης, το Χάρκοβο σφυροκοπήθηκε από το Ρωσικό πυροβολικό, με το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει λόγο για βόμβες διασποράς και να αναφέρει πως μέχρι στιγμής, 11 Ουκρανοί έχουν βρεθεί νεκροί από τα πυρά. Αντίστοιχα, οι Ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν Ρωσικό ελικόπτερο.
Οι πολίτες του Κίεβου έγιναν μάρτυρες νέου βομβαρδισμού το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι Ουκρανικές στρατιωτικές αρχές αναφέρουν πως συνελήφθησαν Ρώσοι στρατιώτες δολιοφθοράς. Έπειτα, ο δήμαρχος του Τσέρνιγκοφ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, κατηγόρησε τις Ρωσικές δυνάμεις πως χτύπησαν με βόμβες το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της πόλης, με σκοπό να καταστρέψουν πολύτιμα εφόδια. Αντίστοιχα, οι Ρώσοι ανέφεραν πως οι υπαίτιοι της φωτιάς ήταν Ουκρανοί που λεηλατούσαν το μέρος.
Επιπλέον, οι Ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, με τις Ουκρανικές δυνάμεις να απορρίπτουν τις αναφορές ως ψευδείς και τους πολίτες της πόλης να ετοιμάζουν οχυρώματα και μολότοφ. Στην Οδησσό επίσης έχουν στηθεί σημεία ελέγχου και οχυρώσεις στους κεντρικούς δρόμους. Στο Μπερντιάνσκ, υπάρχουν αναφορές πως οι Ουκρανοί πολίτες έδιωξαν μετά από έντονη διαμαρτυρία τις Ρωσικές δυνάμεις από το δημαρχείο, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πηγή. Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Φιδονήσι είναι ζωντανοί αλλά αιχμάλωτοι, ενώ το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως στην εισβολή δεν έχουν πάρει μέρος έφεδροι.