Μπόρις Τζόνσον | "Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε η Ουκρανική εισβολή να τελειώσει γρήγορα"

Μπόρις Τζόνσον | "Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε η Ουκρανική εισβολή να τελειώσει γρήγορα"

Σε μια δήλωση βόμβα προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, καθώς μιλώντας στο CNN Portugal, αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση προτιμούσε μια γρήγορη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία με νίκη της Ρωσίας ώστε να αποφευχθεί μια μακρά και μαζική σύγκρουση. Ειδικότερα, ο κ. Τζόνσον ανέφερε πως: "Ήταν ένα τεράστιο σοκ. Μπορούσαμε να δούμε τις τακτικές ομάδες των Ρωσικών ταγμάτων να συγκεντρώνονται, αλλά οι χώρες είχαν πολύ διαφορετικές προοπτικές.

Η Γερμανική άποψη έλεγε ότι αν επρόκειτο να συμβεί η εισβολή, κάτι που θα ήταν καταστροφικό, τότε θα ήταν καλύτερα να τελειώσει γρήγορα το όλο θέμα. Δε θα μπορούσα να το υποστηρίξω αυτό, πίστευα ότι ήταν ένας καταστροφικός τρόπος. Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί σκέφτηκαν και ένιωσαν έτσι. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση του Μακρόν αρνούνταν να πιστέψει ότι η Ρωσία θα εισέβαλλε στην Ουκρανία, ενώ η κυβέρνησή Ντράγκι κάποια στιγμή έλεγε απλώς ότι δε θα ήταν σε θέση να υποστηρίξει τη θέση που παίρναμε, λόγω της τεράστιας εξάρτησής της από τους Ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Ωστόσο, μόλις η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της, οι στάσεις σε όλη την Ευρώπη άλλαξαν γρήγορα. Αυτό που συνέβη ήταν ότι όλοι είδαν ότι δεν υπήρχε απλώς καμία επιλογή. Διότι δεν μπορούσες να διαπραγματευτείς με αυτόν τον τύπο. Αυτό είναι το σημείο-κλειδί. Έκτοτε, η ΕΕ τα πήγε περίφημα στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία. Μετά από όλες τις ανησυχίες μου δίνω φόρο τιμής στον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρξαν ενωμένοι. Οι κυρώσεις ήταν σκληρές".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.