Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη κατά του Ρώσου ολιγάρχη, Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια στησίματος δικτύου φιλορωσικών ΜΜΕ σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Αμερικανικό υπουργείο ανέφερε ότι:
"Όπως υποστηρίζεται στο κατηγορητήριο, ο Μαλοφέγεφ προσέλαβε έναν Αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ το 2013 για να εργαστεί σε ένα νέο Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ειδήσεων που δημιουργούσε ο Μαλοφέγεφ . Ο Μαλοφέγεφ διαπραγματεύτηκε απευθείας με τον Χάνικ σχετικά με τον μισθό του, την πληρωμή για τη στέγαση του Χάνικ στη Μόσχα και τη Ρωσική βίζα εργασίας του Χάνικ και ο Μαλοφέγεφ πλήρωσε τον Χάνικ μέσω δύο ξεχωριστώνΡωσικών οντοτήτων μέχρι το τέλος του 2018. Αφού το OFAC όρισε τον Μαλοφέεφ στη λίστα των SDN τον Δεκέμβριο του 2014, ο Μαλοφέγεφ συνέχισε να απασχολεί τον Χάνικ στο Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, κατά παράβαση των κανονισμών κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία. Ο Μαλοφέγεφ έστειλε επίσης τον Χάνικ για να εργαστεί σε ένα πρότζεκτ για την ίδρυση και τη λειτουργία ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για την απόκτηση ενός βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου. Υπό τις οδηγίες του Μαλοφέγεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία πολλές φορές το 2015 και το 2016 για να εργαστεί σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγεφ για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγεφ ότι το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν μια ευκαιρία για να περιγράψουμε λεπτομερώς την άποψη της Ρωσίας στην Ελληνική τηλεόραση.
Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγεφ να αποκτήσει το Βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μαλοφέγεφ έδωσε εντολή στον Χάνικ να λάβει μέτρα για να αποκρύψει τον ρόλο του Μαλοφέγεφ στην εξαγορά διεξάγοντας τις διαπραγματεύσεις μέσω ενός Έλληνα συνεργάτη του Μαλοφέγεφ, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο αγοραστής ήταν Έλληνας υπήκοος και όχι ο Μαλοφέγεφ. Ο Μαλοφέγεφ χρησιμοποίησε επίσης τον Χάνικ για να τον βοηθήσει να μεταφέρει μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια τράπεζα χαρτοφυλακίου με έδρα το Τέξας στον Έλληνα Επιχειρηματικό Συνεργάτη κατά παράβαση των Κανονισμών Κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία.
Το 2014, ο Μαλοφέγεφ χρησιμοποίησε μια εταιρεία βιτρίνας στον Έλληνα Επιχειρηματικό Συνεργάτη ως όχημα μεταφοράς της επένδυσης στην Texas Bank. Τον Μάιο του 2015 ή περίπου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μαλοφέγεφ συνέταξε μια Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς που αποσκοπούσε στη μεταβίβαση της εταιρείας – βιτρίνας στον Έλληνα Επιχειρηματικό Συνεργάτη με αντάλλαγμα ένα δολάριο ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2015, ο Μαλοφέγεφ έβαλε τον Χάνικ να μεταφέρει ο ίδιος αντίγραφο του πιστοποιητικού μετοχών του Μαλοφέεφ στην Texas Bank από τη Μόσχα στην Αθήνα για να δοθεί στον Έλληνα Επιχειρηματικό Συνεργάτη. Ο Μαλοφέγεφ υπέγραψε τη Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς τον Ιούνιο του 2015, αλλά η ημερομηνία της συμφωνίας αναγράφηκε δόλια ότι έγινε τον Ιούλιο του 2014 για να φαίνεται ότι η μεταβίβαση είχε πραγματοποιηθεί πριν από την επιβολή των Αμερικανικών κυρώσεων. Στη συνέχεια, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μαλοφέγεφ υποστήριξε ψευδώς στην Τράπεζα του Τέξας ότι η μεταφορά είχε γίνει τον Ιούλιο του 2014, παρόλο που ο Μαλοφέγεφ και ο πληρεξούσιός του γνώριζαν καλά ότι η μεταβίβαση της εταιρείας-βιτρίνας εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2015."