Γέμισαν από πτώματα δρόμοι στη Γάζα, συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα

Γέμισαν από πτώματα δρόμοι στη Γάζα, συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα

Οι δρόμοι της Γάζας είναι γεμάτοι από πτώματα, με νεκρούς ανθρώπους και ζώα να κείτονται παντού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. "Όλα έχουν καταστραφεί, ακόμη και οι δρόμοι. Είναι γεμάτοι πτώματα - άνθρωποι νεκροί, ζώα νεκρά... Τι να πω;" είπε χαρακτηριστικά ο Άτεφ Χασούνα, περπατώντας στα ερείπια του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπάλια. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ ανακοίνωσαν πως έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μια στρατηγική περιοχή στα νότια σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Αυτή η ζώνη έχει γίνει το επίκεντρο των επιχειρήσεων τους κατά της Χαμάς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, Παλαιστίνιοι μάρτυρες ανέφεραν βομβαρδισμούς στη Ράφα, όπου την προηγούμενη μέρα σημειώθηκαν σφοδρές επιθέσεις από το πυροβολικό, καθώς και στον τομέα της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Χθες, το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε τη συνοικία Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας, καθώς και τις περιοχές Μπέιτ Λάχια και τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. O ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου, με στόχο την εξάλειψη των τελευταίων μονάδων της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.