Την Επιτροπή Ανταγωνισμού επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον υπεύθυνο Ανάπτυξης & Επενδύσεων Μιχάλη Κατρίνη και τους γραμματείς των τομέων Ανάπτυξης Απόστολο Πόντα και ΜΜΕ Στέφανο Κομνηνό, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Λιανό και την αντιπρόεδρο κ. Μπενετάτου.
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ακρίβεια που φουντώνει στην αγορά, η έλλειψη ελέγχων και η αναγκαία παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμονισμένης πρακτικής.
Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι υπάρχουν συνεχείς αυξήσεις σε βασικά αγαθά το τελευταίο τρίμηνο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρατηρεί το κύμα ανατιμήσεων χωρίς να παρεμβαίνει με ελέγχους και κυρώσεις κατά της αισχροκέρδειας.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε μειώσεις σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.
Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη έχει ως εξής:
«Οι πολίτες βιώνουν εδώ και τρεις μήνες τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και αρκετές κατηγορίες προϊόντων, ενώ επίκεινται τρομακτικές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος.
Βλέπουν μια κυβέρνηση απλά να παρατηρεί το κύμα ανατιμήσεων και να προαναγγέλει νέες αυξήσεις, αποδίδοντας τα πάντα στις διεθνείς εξελίξεις.
Μια κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει έγκαιρα ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις, παίρνοντας μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Μια κυβέρνηση που δεν κάνει καν ελέγχους για να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργείου το κρίσιμο αυτό διάστημα ελέγχονται μόνο η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και η καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου!
Επισκεφθήκαμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ζητήσαμε άμεσους ελέγχους, αυστηρά μέτρα και επιβολή κυρώσεων για τις περιπτώσεις καρτέλ και αισχροκέρδειας.
Για να προστατευθούν, επιτέλους, οι καταναλωτές από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αλλά και τις προαναγγελίες αυξήσεων, ακόμα και από επίσημα κυβερνητικά χείλη.
Για να μη μετατραπεί, λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση».
πηγή in.gr
πηγή φωτογραφίας in.gr