Δίκη Ζέμπερη | "Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη"

Δίκη Ζέμπερη | "Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη"

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, άρχισε η δίκη  για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρα Ζέμπερη, όπου συνέβη τον Οκτώβριο του 2017. Κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατέθεσαν η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέλφια του θύματος. Επιπλέον, ο 63χρονος κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταχθεί στο Δικαστήριο από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου κρατείται. Στη κατάθεσή της, η μητέρα του θύματος ανέφερε ότι:

"Μάρτυρας: Ήρθαν αστυνομικοί και μου είπαν πως σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Μέχρι 4:30 ώρα που μιλήσαμε ήταν ζωντανή. Είχε χάσει τον καλύτερο της φίλος σε εργατικό ατύχημα. Ήταν πολύ στεναχωρημένη. Της είχα πει να μην πηγαίνει στο νεκροταφείο για ψυχολογικούς λόγους.Έφυγε το πρωί από το σπίτι πήγε στη δουλειά της και δε γύρισε ξανά. 

Ήταν λίγο φοβισμένη, ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. Ήταν έξι χρόνια στην εφορία. Είχε κάνει αίτηση να μετατεθεί, να είναι κοντά στο σπίτι, κοντά και στη δικιά μου δουλειά.Ήταν πολλή δουλειά. Δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος. Ίσως και ο χαμός φίλου της να την είχε επηρεάσει.Τελικά, δεν έφυγε διότι το κλίμα και συνάδελφοι ήταν καλό. Πιστεύω ότι από πίσω την σκότωσε, ύπουλα πήγε από πίσω. Την τσάντα πιστεύω ήθελε. Θα της είπε «δώσε μου την τσάντα», θα αντιστάθηκε το κορίτσι μου, ήταν δυνατό παιδί. Εκείνη πάντως έλεγε σε μας να τα δίνουμε όλα.

Πρόεδρος: Εάν δεν είχε αντισταθεί θα ήταν εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έτσι πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι η δολοφονία του παιδιού μου έγινε για πέντε ευρώ και το κινητό τηλέφωνο. Ούτε πιστεύω ότι την παρακολουθούσε ο κατηγορούμενος γι’ αυτό. Μου είπε ότι ψιλικατζής ότι μπήκε μέσα το παιδί μου να ψωνίσει και ήταν και αυτός. Κυκλοφορούσε με μία μαύρη BMW."

Το ίδιο κατέθεσαν στο δικαστήριο και τα δύο αδέλφια της Δώρας, όπου δήλωσαν πως:  "Η συμπεριφορά της Δώρας είχε αλλάξει ήταν φοβισμένη, ανήσυχη, δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Είχε σταθερό πρόγραμμα, πήγαινε δουλειά, νεκροταφείο, σπίτι. Πιστεύω ένιωθε κίνδυνο από τη δουλειά της. Δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία. Πιστεύουμε ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω, που ήταν από δουλειά της και θα θέλαμε να συνεχιστούν οι έρευνες και να μην κλείσει υπόθεση εδώ. Η τελευταία μαχαιριά στην καρδιά ήταν όπως η Δώρα είχε πάρει το δρόμο προς την έξοδο. Ενώ έφευγε την μαχαίρωσε πισώπλατα. Πως το βλέπετε εσείς αυτό; Όλα τα πειστήρια δείχνουν ότι εκείνος είναι φονιάς. Δεν πιστεύω ότι το έκανε για 25 ευρώ"

Από την δική του πλευρά, ο πατέρας του θύματος τόνισε ότι: "Ήταν καθαρή δολοφονία. Στήσανε ενέδρα στο νεκροταφείο να σκοτώσουνε κορίτσι. Την σκοτώσανε για υπόθεση της δουλειάς. Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη αλλιώς να μην κάνουμε τίποτα"

Τέλος, ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και την αυτοψία στο χώρο, τόνισε πως ο θάνατος της εφοριακού προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα:

"Μάρτυρας: Τα χτυπήματα ήταν επικεντρωμένα στο θώρακα. Τα βασικά.

Πρόεδρος : Ήταν χτυπήματα με ιδιαίτερη σκληρότητα, είχε μίσος;

Μάρτυρας : Οπωσδήποτε.

Πρόεδρος : Ήταν σκληρά χτυπήματα;

Μάρτυρας : Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα.

Πρόεδρος : Λέτε ότι δεν μπορούσε να ελέγχει θυμό επειδή υπήρχε αντίδραση;

Μάρτυρας : Το να αντιδράσει ήταν νορμάλ. Υπήρχε και βούληση να σκοτώσει και βιαιότητα.

Πρόεδρος : Έγινε πάλη;

Μάρτυρας : Μπορεί να υπήρξε, σε τέτοια περιστατικά τα σώματα κινούνται.Οπωσδήποτε είχε δεχθεί χτυπήματα στους πνεύμονες. Το τελειωτικό ήταν αυτό της καρδιάς. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος, διήρκησε δύο με τρία λεπτά.

Πρόεδρος : Ήταν ένα άτομο ή πολλοί;

Μάρτυρας : Δεν συνηγορούν τα ευρήματα στην ύπαρξη άλλη ατόμου.

Εισαγγελέας: Δε δείχνει ως επαρκές κίνητρο, να της καταφέρει τόσα χτυπήματα και σε τόσο καίρια σημεία να της πάρει μία τσάντα, την είχε και αφημένη, με μία σπρωξιά, θα την αφοπλιζε. Θεωρείτε ως επαρκές κίνητρο να αρπάξει μία τσάντα μόνο;

Μάρτυρας Τι να σας πω. Αν δεν ήθελε να την σκοτώσει, θα την χτύπαγε και θα έφευγε."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.