Θεσσαλονίκη | 8 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη για τον μητροκτόνο της Χαλκηδόνας - "Εκείνη μου ζήτησε να τη σκοτώσω", ισχυρίστηκε

Θεσσαλονίκη | 8 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη για τον μητροκτόνο της Χαλκηδόνας - "Εκείνη μου ζήτησε να τη σκοτώσω", ισχυρίστηκε

Ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 34χρονος άνδρας που πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι την 71χρονη μητέρα του. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη δύο ελαφρυντικά, του μειωμένου καταλογισμού και του πρότερου έννομου βίου.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 34χρονος, η μητέρα του υπέφερε από αφόρητους πόνους και τον ικέτευσε να την λυτρώσει. Μετά την δολοφονία, οδήγησε το αυτοκίνητο για 60 χιλιόμετρα με τη νεκρή γυναίκα στο κάθισμα του συνοδηγού, μέχρι που συνελήφθη από την αστυνομία.

Παρά την ομολογία του, ο 34χρονος δεν έπεισε το δικαστήριο για την ύπαρξη ευθανασίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι η πράξη του οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήματα και όχι σε μια συνειδητή απόφαση για τερματισμό των βασάνων της μητέρας του. Μετά την καταδίκη του, ο 34χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στην ψυχιατρική πτέρυγα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.