Ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση του κορονοϊού στον κόσμο και την επιλογή της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων. Αρχικά ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως: "Ακούω τον τελευταίο καιρό πως πέφτουν τα κρούσματα. Αυτές τις μάχες έχει κερδίσει ο κορονοϊός και η κοινωνία στην Ελλάδα έχει αποφασίσει να το ρισκάρει και να ανοίξει. Αυτό κάνει και η Ευρώπη δυστυχώς. Μερικοί πράττουν σωστά, όπως οι Αυστριακοί που έχουν υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εγώ βλέπω, πως παρά τις ανακοινώσεις πως πέφτουν τα κρούσματα, υπάρχουν 80 με 100 νεκροί την ημέρα και τα κρούσματα παραμένουν επί έναν μήνα τώρα, τα κρούσματα συνεχίζουν στα 20.000 ημερησίως. Αυτό δείχνει πως ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται".
Στη συνέχεια τόνισε πως: "Να πω το νούμερο διαφορετικά, 1/4 των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε πάρα πολλές κοινωνίες, είναι οικονομικά ενεργοί, κάτω των 65 ετών. Αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο. Δεν είναι μόνο οι 90άρηδες που πεθαίνουν" και εξήγησε πως: "Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ προστασίας και ανοίγματος της οικονομίας. Αλλά ανοίγοντας τα πάντα, την ώρα που υπάρχουν τόσα κρούσματα και νεκροί, δίνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Έπρεπε να είναι πιο συντηρητικά τα πράγματα. Τι όφελος υπάρχει από τις σχολικές εκδρομές για παράδειγμα. Δεν είμαστε σε κανονικότητα. Κάθε μέρα που περνάει, το 1/3 των μολύνσεων είναι από τα παιδιά σε σχολικές ηλικίες. Έξι με οκτώ χιλιάδες παιδιά μολύνονται κάθε ημέρα. Μέχρι, το τέλος της χρονιάς, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών θα έχει μολυνθεί, χωρίς να έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόταν αυτό; Αυτός ο ιός κάνει πολλά κακά πράγματα. Δεν ξέρω αν ηρεμήσει ποτέ. Αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό ανθρώπων έχουν μόνιμα προβλήματα από τον ιό, παρόλο που είναι εμβολιασμένοι. Είναι και εμβολιασμένοι αλλά και ανεμβολίαστοι, όπου ένα χρόνο μετά δεν μπορούν να γυρίσουν στην κανονικότητά τους.
Έπειτα, ο κ. Παυλάκης μίλησε για τα εμβόλια και το ενδεχόμενο νέου στελέχους: "Θα υπάρξει παγκόσμια συμφωνία για τα εμβόλια, όπως είχε γίνει και για τη γρίπη. Δε θα κάνει ο καθένας ότι θέλει. Έρχονται καινούργια εμβόλια, όπου ελπίζουμε να χρειάζονται μόνο μια φορά τον χρόνο ή και λιγότερο. Δε θα τελειώσει η πανδημία, εμείς θα την τελειώσουμε. Οι άνθρωποι που ζουν στον πόλεμο, το συνηθίζουν. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζουν και στο Άουσβιτς Οι άνθρωποι συνηθίζουν πάρα πολλά πράγματα. Ο κορονοϊός θα μείνει για την επόμενη δεκαετία. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ηπιότερος ή χειρότερος. Η Ελλάδα θα είναι ευάλωτη στο επόμενο κύμα και θα πρέπει να προετοιμαστεί. Η Ελλάδα και το Ισραήλ είχαν και θερινά κύματα. Αν υπάρξει καινούργιο στέλεχος, θα υπάρξει και καλοκαιρινό κύμα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως με τόσο ιικό φορτίο, δε θα εμφανιστεί ένα νέο στέλεχος"