Ο εντατικολόγος που προσπάθησε να σώσει την Τζωρτζίνα και διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Πάτρα, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε για την υπόθεση του 9χρονου κοριτσιού, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την κεταμίνης. Ειδικότερα, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως:
"Η κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα δεν της άφησε το παραμικρό περιθώριο να παραμείνει στη ζωή. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα κεταμίνης. Πυκνά και μη πυκνά. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε το φιαλίδιο που λέγεται κεταμίνα, το οποίο έρχεται από την Ιταλία. Έρχεται μέσω του ΙΦΕΤ και χορηγείται σε ασθενείς με αυστηρότατα πρωτόκολλα. Δεν είναι ένα φάρμακο που βρίσκεται σε κοινή θέα. Έρχεται στο φαρμακείο του νοσοκομείου σε συγκεκριμένες ποσότητες.
Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα. Επιπλέον, η μοιραία δόση πρέπει να ήταν συμπυκνωμένη σε μεγάλο φιαλίδιο. Δε θα μπορούσε να κάθεται και να σπάει αμπούλες. Όσο για το πως βρέθηκε στα χέρια του δράστη, στο διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα.
Είχα ενημερώσει μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους μου, στην Αθήνα, να έχουν τα μάτια τους 14. Τους είχα ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σκέφτηκα όχι το απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το θανατηφόρο Μινχάουζεν, για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα.".