Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά | Σε 78 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά | Σε 78 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές προχώρησαν σε 78 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πολλαπλά αδικήματα, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έναρξη της επιχείρησης στα Προσφυγικά, η αστυνομία προχώρησε στη προσαγωγή του φωτορεπόρτερ, Νίκου Πήλου, ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την επιχείρηση:

"78 άτομα συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, στην περιοχή των Προσφυγικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη ατόμου, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων (Σχετ. η από 22-11-2022 Ανακοίνωση). Αποτέλεσμα των έκνομων ενεργειών τους ήταν ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.