Αποστολή και Eurobank | Δημιούργησαν μια συμμαχία αγάπης για να στηρίξουν τις ακριτικές οικογένειες

Αποστολή και Eurobank | Δημιούργησαν μια συμμαχία αγάπης για να στηρίξουν τις ακριτικές οικογένειες

Ένα νέο πρόγραμμα δράσεων για τη στήριξη των νέων οικογενειών στις ακριτικές περιοχές δημιούργησαν η Eurobank με την Αποστολή της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ειδικότερα, εξακόσιες οικογένειες από τον ακριτικό Έβρο έως το Καστελόριζο θα λαμβάνουν κάθε τέσσερις μήνες ένα πλήρες πακέτο αγάπης, στήριξη από ειδικούς επιστήμονες, τραπεζικές διευκολύνσεις και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια. Επιπλέον, προσφέρονται στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2022, όλα τα είδη που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των βρεφών, τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Αντίστοιχα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ο γενικός διευθυντής της Αποστολής, Κωνσταντίνος Δήμτσας, μαζί με τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος, Σουφλίου, Αλεξανδρουπόλεως, Μαρωνείας και Κομοτηνής συναντήθηκαν με νέους γονείς, όπου συνομίλησαν και άκουσαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Σχετικά με το πρόγραμμα, ο κ. Δήμτσας ανέφερε πως; "Ο φιλανθρωπικός οργανισμός “Αποστολή”, από κοινού με την Εurοbank, δημιουργήσαμε μια συμμαχία αγάπης. Βασική επιδίωξή μας είναι να βρεθούμε κοντά σας, συμβάλλοντας επικουρικά στη διαδικασία της ανατροφής παιδιών, ιδιαιτέρως στις παρούσες δυσχερείς συνθήκες πολυετούς οικονομικής και κοινωνικής δοκιμασίας· θέλουμε να αισθάνεστε ότι δεν είστε μόνοι σας, ιδιαιτέρως στις ακριτικές περιοχές της πατρίδος μας. Άλλωστε, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή όλων μας, αλλά και το μέλλον του τόπου μας".

Από την πλευρά τους, οι μητροπολίτες ευχαρίστησαν τον αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και την Eurobank, επεσήμαναν ότι τα παιδιά είναι το μέγα δώρο και μεγάλη ευλογία του Θεού και υπογράμμισαν τη σημασία του προγράμματος για να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.