Η παιδίατρος εντατικολόγος, Δρ. Αλεξία Παπαθεωδωροπούλου, κατέθεσε ως μάρτυρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σχετικά με τα επεισόδια που είχε η εννιάχρονη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στην Παιδιατρική κλινική του Ρίου. Η μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά τα επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, καθώς ήταν υπό παρακολούθηση μετά την ανακοπή που είχε υποστεί. Η μάρτυρας επισήμανε επίσης τη συμπεριφορά της μητέρας του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέροντας ότι ήταν ψύχραιμη έως ψυχρή. Πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου προς τη γιατρό αφορούσαν τη στάση και τη συμπεριφορά των γονέων του παιδιού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;
Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού την αποκατάστασή του υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.
Στη συνέχεια η μάρτυρας ρωτήθηκε για την ουσία κεταμίνη αν μπορεί να χορηγηθεί μονής της ή σε συνδυασμό και με άλλες ουσίες.
«Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις» είπε η γιατρός .
Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;
Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.
Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;
Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας.
Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;
Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.