Ο καιρός σήμερα | Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Ο καιρός σήμερα | Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα από τις μεσημβρινές και από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη από τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 31 Μαΐου έχει ως εξής:

Μακεδονία και Θράκη

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, φέρνοντας τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά. Άνεμοι νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο το πρωί και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα. Άνεμοι νότιοι 2 έως 4 μποφόρ, θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς, τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, τοπικά έως 31 με 32 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη

Αίθριος καιρός. Άνεμοι νότιοι 4 έως 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς, στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Αίθριος καιρός. Άνεμοι νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς, τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι νότιοι 3 έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς, τοπικά έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι νότιοι 3 έως 4 μποφόρ, θερμοκρασία από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι νότιοι 3 έως 4 μποφόρ, θερμοκρασία από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.