Ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίζεται ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός - Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι υπουργοί

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίζεται ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός - Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι υπουργοί

Ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, θα ορκιστεί αύριο, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 16:00, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς αποδέχθηκε την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, προτείνονται οι εξής υπουργοί:

Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Για το Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης.

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.

Για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως για το Υπουργείο Υγείας έχει γίνει πρόταση στην Αναστασία Κοτανίδου, και φέρεται να την έχει αποδεχθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι θα αναλάβει η Μαρία (Μάρα) Νικολαΐδου, Καθηγήτρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.